Два дни преди президентът на САЩ Доналд Тръмп да реши

...
 Два дни преди президентът на САЩ Доналд Тръмп да реши
Коментари Харесай

Макрон: необходима е реформа на Световната търговска организация

 Два дни преди президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да реши дали да изключи за непрекъснато Европейски Съюз от новите мита върху стоманата и алуминия, френският държавен глава Еманюел Макрон прикани за промяна на Световната комерсиална организация (СТО), съобщи ДПА.
Трябват нови правила за справяне с " големите държавни дотации, които нарушават активността на международния пазар, интелектуалната благосъстоятелност, обществените права и отбраната на климата ", сподели Макрон на министерска среща на Организацията на икономическо съдействие и развиване (ОИСР). 

 

От незабавна промяна се нуждае най-много механизмът за решение на разногласия на СТО, с цел да се преодоляват актуалните търговски проблеми, настоя Макрон.

Затова предлагам преговорен развой по промяната на СТО в началото сред Европейски Съюз, Съединени американски щати, Китай и Япония, като по-късно бързо ще се разшири до Г-20 и страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз, сподели Макрон.

По-рано през днешния ден френският министър на стопанската система Брюно Льо Мер съобщи, че ролята на СТО като институция би трябвало да бъде преосмислена, осведоми ТАСС. Министърът направи този коментар в подтекста на идното приключване на периода, в който Европейски Съюз е изключен от използването на новите американски мита върху стоманата и алуминия. Някои страни, наранени от рестриктивните мерки, в това число Русия, обявиха, че могат да оспорят въвеждането на американските мита в СТО.

Във време, когато някои страни прибягват до едностранни решения, които заплашват с начало на комерсиална война, ние имаме вяра в мултилатерализма, съобщи Брюно Льо Мер. Той съобщи, че Европа ще отбрани ползите си, в случай че Съединени американски щати наложат новите вносни митата върху стоманата и алуминия, добави ДПА.
По публикацията работи: Магдалена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР